TRAVEL GREECE
Online Utazási Portál
Telefon: +36 20 6149390, +30 69 32762016, +30 69 79862450
E-mail: info@travel-greece.hu

Görögországi utazás repülővel

Légitársaságok

Nem is rossz ötlet repülővel utazni Magyarországról az általunk kínált görögországi tengerparti nyaraló területekre. Az Olymposzi Riviéra, Közép Görögországba és a Peloponnészoszi-félszigetre juthat el repülőgéppel, egy közel másfél órás autóbuszos repülőtéri transzferrel. Akciós jeggyel, kedvező áru görögországi szállással egy olcsó nyaralást is megszervezhet. Tengerparti szállásait kedvező árral foglalhatja le szállodába vagy apartmanházban. A görög tengerparti nyaralását így gyorsabban kezdheti meg mivel pár óra repülőút után már a csodás görög tengerparton pihenhet.

A Malév megszűnésével két fapados légitársaság görögországi kínálatából lehet választani. Érdemes körülnézni a lehetőségek között, mert mindig találhatunk számunkra megfelelő ajánlatott. Tapasztalatunk szerint, ha görögországi utazásunkat repülővel kívánjuk megvalósítani, akkor mindig a repülőjegyet foglaljuk le először és ne a szállást. görögoszági tengerparti szállást szinte mindig találunk, mert a kínálat itt nagyobb, mint a szállítás területén. Ha szabadságunk idejét már sikerült beírnunk a határidő naplónkba, akkor onnantól kezdhetünk böngészni az ajánlatok között. Tévedés hogy a repülőjegyek mindig olcsóbbak lesznek ahogy közeledik az utazás időpontja. Elő-, és utó szezonba előfordulhat, de a nyári főszezon pont fordítva szokott lenni. Gyorsaságunkkal kisebb-nagyobb pénzösszeget spórolhatunk meg. Mindig figyelmesen olvassa el a választott légitársaság szabályzatát, mert azok eltérhetnek az általunk már ismert feltételektől. Amennyiben reptéri transzfert is szeretnének igénybe venni, kérjen információt a lehetőségekről.

Wizz Air Hungary Kft. BUD Nemzetközi Repülőtér 221. Épület H-1185 Budapest

Ryanair Corporate Head Office Dublin Airport Co. Dublin Ireland Registered in Ireland No. 10454

Reptéri parkolás

Mindig gondot okozott egy repülőgéppel történő utazásnál, hogyan jutok oda és vissza a lakóhelyemre. Ma már ez nem okozhat problémát akkor sem ha saját gépkocsival érkezik a reptérre.
Gépjárművét biztonságban tudhatja a Ferihegy Fapados Parkolóban és az sem jelent gondot hogy Ön közvetlenül a gépkocsijától a repülőtér bejáratáig és visszajusson, mivel ingyenes transzfert biztosítanak az ön részére.

Reptéri transzfer a szálláshelyre


Egyes görögországi járatokhoz repülőtéri transzfert biztosítunk. A transzfernél idegenvezetőnk a reptéren várja az utasokat a számukra bérelt autóbusszal, amivel a tengerparti szálláshelyükre szállítjuk vendégeinket. Utazás során tájékoztatást kapnak a fakultatív kirándulásokról és minden olyan hasznos információról, amire az itt tartózkodásuk során szükségük lehet.

Abban az esetben, ha az Önök által kiválasztott napon vagy időpontban nincs transzferjáratunk, taxit tudunk küldeni, amennyiben erre igényt tartanak.

Vállalkozó kedvű vendégeink az egyéni közlekedési formát is választhatják Görögországban, hiszen az sem bonyolult. A Thessaloniki Makedónia repülőtérről a 78-as számú helyi járatú autóbusszal közvetlenül eljuthatnak a városból induló távolsági autóbuszok állomásához (Ktel). A gép leszállt és már kimentünk a reptér kijáratán, ott meglátjuk azokat a buszokat (78-as) amik Thessaloniki városába mennek (a tikett ára 0,60-0,80 Euró), vele egészen addig utazunk, míg a Ktel végállomásra nem érkezünk. Innen indulnak a távolsági autóbuszok is, következő lépésben megkeressük a megfelelő pénztárt, ami a mi útvonalunkhoz tartozik (Katerini, Platamonas, Nei Pori, stb.). Megváltjuk a jegyet (Katerinibe 6,35 Euró) ezután csak a megfelelő kocsiállást kell megtalálni, ahonnan a buszunk indulni fog (általában a 4-es kocsiállásról).
Indulási időpontokról a következő elérhetőségen tud tájékozódni: KTEL MACEDONIA (majd klikkeljen az első bőrönd ikonra).
A buszon jegykezelés kötelező, felszállás a hátsó ajtónál történik, ahol ellenőrzik a jegyeinket (minden jegyen rajta van az ülőhelyünk száma is). Körülbelül 1 óra út után érkezünk meg Katerini városában (a többi célpont elérése tovább tart), itt érdemesebb egy taxit fogni, amivel kijövünk Paraliára (kb. 8-10 Euró), a fogadó partner irodához.  A többi településeken célszerű előre egyeztetni a találkozási helyet, így nem futunk fölösleges kilométereket.
Fontos információ, hogy a görög távolsági autóbuszokon tilos az álló utas, ezért nem biztos, hogy minden esetben a legközelebbi időpontban induló járatra kapnak helyet. Az üdülő városban szálláselfoglalásukhoz a partnerirodánál kell bejelentkezni.