TRAVEL GREECE
Online Utazási Portál
Telefon: +36 20 6149390, +30 69 32762015, +30 69 79862450
E-mail: info@travel-greece.hu

Szervezett kirándulások
az Olymposzi Riviéráról

A helyi iroda idegenvezetői különböző fakultatív kirándulásokat ajánlanak Önöknek. Tájékozatják az aktuális kirándulásokról és azok árairól is, amit ott a helyszínen kell befizetni Euróban. A programok magyar nyelvű idegenvezetéssel indulnak és bátran kijelenthetjük, hogy a legnagyobb helyismerettel és tudással rendelkező idegenvezetőkkel. A kirándulások lebonyolításáért a helyi utazási iroda tartozik felelőséggel.

Athén az antik görög kultúra jelképe.

Athén látképe


Indulás az éjjeli órákban. Érkezés Pireuszba reggel 7.00 óra körül.
Pireusz Európa második legnagyobb kikötője, amely már az ókori görögök idejében fontos stratégiai szerepet játszott. Az autóbuszos városnézés során láthatják az Olympiai Stadiont, a Zappiot, a Parlament épületeit, Hadrianus császár diadalívét és egyéb híres látnivalókat. Athénban minden út az Akropoliszhoz vezet (belépő: 12 euro). Ezt követően kétórás szabadidő áll a rendelkezésükre, amelyet kedvük szerint tölthetnek el. Tehetnek egy sétát a Nemzeti Parkban, felfedezhetik a Plakát vagyis az óvárosi negyedet, ami további látnivalókat kínál Önöknek. Megnézhetik az őrségváltást a Parlament épülete előtt.

Néptáncosok a folklór esten


Ez az est a feledhetetlen szórakozás estéje, ahol a vendégeket élő görög buzuki zene szórakoztatja, eredeti görög népviseletbe öltözött népitáncosok táncbemutatójával egybekötve. Az est folyamán nem csak bemutatják nekünk az érdekes lépéseket, hanem igyekeznek azokat számunkra megtanítani is. A kultúra megismerése után, jön a gasztronómia egy kis szeletének megismerése. Házigazdáink vacsorával, itallal és gyümölccsel várja Önöket. A vacsora után ismét elsajátíthatják a görög tánc alaplépéseit.

Kirándulás a kalózhajón


Kitűnő alkalom arra, hogy a görög napfényt hajókázva élvezhessék. A hajó reggel indul a paraliai kikötőből, útközben megáll a tengeren, hogy a hajóról leugrálva lubickolhassanak az Olympos lábánál. Majd kiköt egy elhagyatott tengerparton, ahol a kapitány elkészíti vendégeinek a kalózebédet. A tengerparton élvezhetjük a kristálytiszta kéklő tenger simogató habjait, vagy akár kagyló gyűjtést is beiktathatunk a programunkba. Ebéd elfogyasztása után ismét kihajózunk egy kicsit a nyílt tengerre, ahol ismét lehetőség lesz egy kis mélytengeri fürdőzésre. A program paraliai kikötőben ér véget kb. 15.-óra körül.

gyógyfürdők


A kirándulás első megállója Edessa, a vízesések városa. Kb. egy órát töltünk el a Nemzeti Parkban, ahol a magasból lezúduló vízesések látványában gyönyörködhetnek. Folytatjuk utunkat a gyógyvizeiről ismert Pozarig. Itt lehetőség nyílik a természet által kialakított melegvizes medencékben fürödni./belépő 2 Euro/     A délutáni órákban egy kis görög faluba látogatunk el   egy családi gazdaságba,ahol bemutatják nekünk,hogyan készül a jellegzetes görög pita. A háziak pitával és kávéval kínálnak bennünket.

Szerzetes kolostor látképe


Az út során az ókori görögök szent hegye, az Olympos mellett haladunk el, majd a Tempi-völgy érintésével, Larisszán és Trikalán keresztül érkezünk Kalambakába. A természeti szépségben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorák két kolostorát tekinthetik meg (belépődìj: 2 x 2 Euro). A kolostorok érdekes története, értékes ikonjai, a különleges építészeti stílus, valamint a környék szépsége a múltba kalauzolja az idelátogatókat. A kolostorok megtekintése után ebédlehetőség egy közeli tavernában.

Pihenő az Olymposzon


Litochoron keresztül felmegyünk a Stavros menedékházig (944 m), ahonnan csodálatos panoráma nyílik az istenek hegyére és az olymposi riviéra lenyűgöző partszakaszára. Majd egy kb. 40 perces gyalogtúra következik az Olympos egyik szurdokába a Vythosi vízesésig. Ezt követően átutazunk Agios Panteleimonas nevű igazi görög hegyi kis faluba, ahol lehetőség lesz megebédelni valamelyik hangulatos tavernában.

Tolo a kikötő látképe


Utazás autóbusszal a Pagasitikoi-öbölig, a kikötőig, majd onnan áthajózás a gyönyörű partszakaszairól, kristálytiszta vizéről híres, mindig napfényes Skiathosra. Háromszáz fős hajónk, először a sziget székhelyén, Skiathos városában köt ki, ahol felfedezhetik a fehérre meszelt házak közötti szűk utcákat, hangulatos kis tereket, és lesz elegendő idejük, hogy megebédeljenek egy tavernában. A városnézés után újra hajóra szállunk, és áthajózunk a sziget délnyugati csücskébe, Kukunaries strandjára, mely kristálytiszta vizéről, az ’arany homokról’ és a strandot övező fenyőerdőről nevezetes. A hajó fedélzetén a legénység mindig gondoskodik a jó hangulatról, és még sok meglepetés vár az utasokra.

Theszaloniki tengerparti sétány


Theszalonikit, vagy ismertebb és népszerűbb nevén Szalonikit méltán nevezik Hellász „második fővárosának”. A dinamikusan fejlődő város valóban az ország második legnagyobb városa, jelentős kultúrális, közigazgatási és gazdasági központja.
Kétezer éves történetének megismerése a görögség megértéséhez legalább annyira fontos, mint a háromezer esztendős Athéné.
Míg Athén az antik görög kultúra jelképe, úgy Szaloniki a bizánci Görögországé.
Kirándulásunkat Theszalonikiben buszos városnézéssel kezdjük, melynek során a „makedón főváros” nevezetességeit láthatják (Fehér Torony, vár, Szt. Dimitrisz bazilika). A bazilikától rövid sétát teszünk Galerius diadalívéhez és a Szt. György Rotondához. Onnan szintén rövid séta után érkezünk meg az Arisztotelész térhez, ahol a szabadidős program keretén belül betérhetnek az Agorába, amit sajátos hangulat vesz körül, pihenhetnek a városban, majd a kora délutáni órákban visszaindulunk.

Vergina múzeum


Utunk első állomása Vergina a makedónok ősi fővárosa, ahol Észak-Görögország egyik legimpozánsabb múzeumában II.Philippos (Nagy Sándor apja) és felesége világhírű sírját tekintjük meg (belépő: 8euro). Ezután a borairól nevezetes Naussába megyünk, a város felett található festői szépségű Agios Nikolaos parkban tehetnek egy sétát vagy ebédelhetnek. A program végén a csodálatos vízeséseiről nevezetes Edessába látogatunk el.

Vizi város - vizi játszótér


Észak-Görögország legnagyobb csúzdaparkja Theszalonikitől 20km-re található. Kellemes szórakozást nyújtó program az egész család számára. 150.000m2-es területén medencék, csúzdák, hullámfürdő, hidromasszázs, étterem, kávézók várják a látogatókat. A program egésznapos, az ár tartalmazza a belépőt, a park területén igénybevehető -kivétel étel- italfogyasztást- szolgáltatásokat, napágy-, napernyő használatot.