TRAVEL GREECE
Online Utazási Portál
Telefon: +36 20 6149390, +30 69 32762016, +30 69 79862450
E-mail: info@travel-greece.hu

Utazási ajánlataink csoportok részére
Görögországi utazások autóbusszal

Csoportok részére kínált ajánlatunknál nem szerepelnek árak. Ezt azért tartjuk szükségesnek, mert így lehetőséget biztosítunk minden egyes szervezőnek, hogy az időpontot és a szolgáltatást igényeinek megfelelően határozza meg. Programjavaslatunkat az Ön igényeinek megfelelően állítjuk össze, figyelembe véve annak célszerű megvalósítását és költségtakarékos megoldását, annak érdekében, hogy az utazás minden pillanatát gondtalanul élvezze.


1-2. nap: Indulás az Ön városából/településéről Görögországba. Utunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg, így tesszük kicsit kényelmesebbé. Másnap délelőtti órákban megérkezünk Görögországba, szálláshelyünkre, Paraliára. Szálláshely elfoglalása után szabadprogram, pihenés a tengerparton, ismerkedés a környezetünkkel.

3. nap: Reggel 9.00-kor indulunk Görögország legnagyobb természetvédelmi területére, a mitológiából is jól ismert Istenek hegyére, az Olymposra. Litohoron keresztül autóbusszal felmegyünk a Stavros menedékházig (944 m), ahonnan csodálatos panoráma nyílik az istenek hegyére és az Olymposzi Riviéra lenyűgöző partszakaszára. Visszatérve a városba egy kb. 40 perces gyalogtúra következik az Olympos egyik szurdokába a Vythosi vízesésig (Zeusz kádja). Ezt követően átutazunk Agios Panteleimonas nevű igazi görög hegyi kis skanzen jellegű faluba, ahol lehetőség lesz megebédelni valamelyik hangulatos tavernában.

4. nap: Reggel 7.00-kor indulunk szálláshelyünkről. Az út során az ókori görögök szent hegye, az Olympos mellett haladunk el, majd a Tempi-völgy érintésével, Larisszán és Trikalán keresztül érkezünk Kalambakába. A természeti szépségben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorák két kolostorát tekinthetik meg. A kolostorok érdekes története, értékes ikonjai, a különleges építészeti stílus, valamint a környék szépsége a múltba kalauzolja az idelátogatókat. A kolostorok megtekintése után egy ikonfestő műhelybe látogatunk el, majd ebédlehetőség egy közeli tavernában. Étkezés után Közép-Görögország talán legszebb városába, Kamena Vourlába folytatjuk utunkat, ahol a szállásunk lesz.

5. nap: Reggel 8.00-kor indulunk Görögország talán legimpozánsabb szentélyegyütteséhez, Delfibe. Az ókorban a világ közepének, azaz „a Föld köldökének” tekintették. A szentélykörzetben végighaladunk az ún. Szent Úton. A kincsesházakat elhagyva megérkezünk az Apollón templomhoz, mely az áldozatok bemutatásának és a jóslásoknak a színhelye volt. A színháztól egy sétaúton lehet feljutni a stadionhoz. A múzeum gyűjteménye páratlan látnivalókat kínál. Utunk a Korinthoszi csatornán keresztül vezet tovább Toloba, szálláshelyünkre.

6. nap: Reggel 8.00-kor indulunk a Peloponnészoszi-félsziget három leglátványosabb helyére. Az egész napos kirándulás keretében megtekinthetik Epidavrost, ahol az ókor egyik legnagyobb színháza, valamint az Aszklepiosz szentély is található. A nap második állomása Mükéné legismertebb látnivalóit csodáljuk meg. Zárásként Görögország első újkori fővárosát Nafplion gyönyörű belvárosi sétányát és a Palamidi várat tekintjük meg.

7. nap: Ez a nap a pihenést és a kikapcsolódást szolgálja, Hydra-Spetzes egész napos hajóútja keretében. Az argoliszi öböl két történelmileg fontos szerepet betöltő szigetét ismerhetik meg, ahol tilos a motoros járművek közlekedése, a szállítást így szamarakon és vízitaxin végzik. Fő település a Hydrai kikötő, amely hold alakú, közepén éttermekkel, boltokkal. A félhold két végén erődök állnak, ágyúkkal, melyekkel a kikötőt védték. A félhold baloldali végén jellegzetes szélmalmok láthatók. Hydrán megtekinthetik a görög hajóflotta múzeumát is. Spetsesben található Bouboulina háza, aki hölgyként segítette a törökök elleni felkelést. Az ő szobrát láthatják Spetses kikötőjében.

8. nap: Kora reggeli órákban indulunk az Ókori Korinthoszba, ahol egy rövid sétát teszünk. Következő úti célunk Athén, az antik görög kultúra jelképe. Autóbuszos városnézés során láthatják az Olympiai Stadiont, a Zappiot, a Parlament épületeit, Hadrianus császár diadalívét és egyéb híres látnivalókat. Athénban minden út az Akropoliszhoz vezet, melyet mi is megnézünk. Ezt követően rövid szabadidő áll a rendelkezésükre, amelyet kedvük szerint tölthetnek el. Tehetnek egy sétát a Nemzeti Parkban, felfedezhetik a Plakát, vagyis az óvárosi negyedet, ami további látnivalókat kínál Önöknek. Megnézhetik az őrségváltást a Parlament épülete előtt. Délutáni órákban indulunk vissza Paraliára, szálláshelyünkre.

9. nap: Reggel 9.00-kor indulunk Theszalonikibe, vagy ismertebb és népszerűbb nevén Szalonikibe. Kirándulásunkat buszos városnézéssel kezdjük, melynek során a „makedón főváros” nevezetességeit láthatják (Fehér Torony, Szt. Dimitrisz bazilika). A bazilikától rövid sétát teszünk Galerius diadalívéhez és a Szt. György Rotondához. Onnan szintén rövid séta után érkezünk meg az Arisztotelész térhez, ahol a szabadidős program keretén belül betérhetnek a sajátos hangulatú Agorába, pihenhetnek a városban, majd a kora délutáni órákban indulunk haza Magyarországra.

10. nap: Érkezés az Ön városába/településére.

Elhelyezés: Két-három ágyas, TV-vel, zuhanyzós fürdőszobával, WC-vel, balkonnal, kerti bútorokkal felszerelt szobákban.

Ellátás: Önellátás (vagy menü félpanzió igényelhető, melyet a közelben található szállodában vagy tavernában szolgálnak fel kedves vendégeinknek).

1-2. nap: Indulás az ön városából/településéről Görögországba. Utunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg, így tesszük kicsit kényelmesebbé. Másnap a délutáni órákban érkezünk meg Görögországba, szálláshelyünkre Kamena Vourlába. Szálláshely elfoglalása után szabadprogram, pihenés a tengerparton, ismerkedés a környezetünkkel. Este a helyi iroda idegenvezetője ismertetőt tart a környékkel, helyi szokásokkal és az iroda által kínált fakultatív kirándulási lehetőségekkel kapcsolatban.

3-5-7. nap: Pihenés a tengerparton, kirándulás egyénileg vagy a partner iroda által kínált utak egyikére. Bármelyik lehetőséget is válasszuk mindig legyünk tekintettel az ott élő emberek szokásaira, törvényeire.

4. nap: Reggel 6.00-kor indulunk Athénba, az antik görög kultúra jelképéhez. Autóbuszos városnézés során láthatják az Olympiai Stadiont, a Zappiot, a Parlament épületeit, Hadrianus császár diadalívét és egyéb híres látnivalókat. Athénban minden út az Akropoliszhoz vezet, melyet mi is megnézünk. Ezt követően rövid szabadidő áll a rendelkezésükre, amelyet kedvük szerint tölthetnek el. Tehetnek egy sétát a Nemzeti Parkban, felfedezhetik a Plakát vagyis az óvárosi negyedet, ami további látnivalókat kínál Önöknek. Megnézhetik az őrségváltást a Parlament épülete előtt. Délutáni órákba indulunk vissza szálláshelyünkre.

sikathos
6. nap: Kora reggel indulunk autóbusszal a Pagasitikosi-öbölig, a kikötőig, ahonnan áthajózunk a gyönyörű partszakaszairól, kristálytiszta vizéről híres, mindig napfényes Skiathosra. A szigeten kétszer köt ki háromszáz fős hajónk, először a sziget székhelyén, Skiathos városában, ahol felfedezhetik a fehérre meszelt házak közötti szűk utcákat, hangulatos kis tereket, és lesz elegendő idejük, hogy megebédeljenek egy tavernában. A városnézés után újra hajóra szállunk és áthajózunk a sziget délnyugati csücskébe, Kukunaries strandjára, mely kristálytiszta vizéről, az ’arany homokról’ és a strandot övező fenyőerdőről nevezetes. A hajó fedélzetén a legénység mindig gondoskodik a jó hangulatról, sok meglepetés vár az utasokra. Fakultatív program ára: 35€/fő.

8. nap: Reggel 8.00-kor indulunk Görögország talán legimpozánsabb szentélyegyütteséhez, Delfibe. Az ókorban a világ közepének, azaz „a Föld köldökének” tekintették. A szentélykörzetben végighaladunk az ún. Szent Úton. A kincsesházakat elhagyva érkezünk meg az Apollón templomhoz, mely az áldozatok bemutatásának és a jóslásoknak a színhelye volt. A színháztól egy sétaúton lehet feljutni a stadionhoz. A múzeum gyűjteménye páratlan látnivalókat kínál.

9-10. nap: Reggel 9.00-kor elindulunk Magyarországra, utunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg, érkezés másnap az ön városába/településére.

Elhelyezés: Két - három ágyas szobákban, melyek telefonnal, TV-vel, hűtőszekrénnyel, légkondicionálóval, zuhanyzós fürdőszobával, WC-vel felszereltek és tengerre, vagy oldalról tengerre néző terasszal, illetve balkonnal rendelkeznek. Ingyenes Wifi elérhetőség a szálloda társalgójában és néhány helyen, a tengerparton.

Ellátás: Félpanzió.

olymposzi-tura


1-2. nap: Indulás az Ön városából/településéről Görögországba. Utunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg, így téve azt kicsit kényelmesebbé. Másnap délelőtti órákban érkezünk meg Görögországba, szálláshelyünkre Paraliára. Szálláshely elfoglalása után szabadprogram, pihenés a tengerparton, ismerkedés a környezetünkkel. Este a helyi iroda idegenvezetője ismertetőt tart a környékkel, helyi szokásokkal és az iroda által kínált fakultatív kirándulási lehetőségekkel kapcsolatban.

3-7-8. nap: Ezeken a napokon, mindenki szabadon tudja beosztani a szabad idejét, nincsenek kötöttségek, csak a kikapcsolódás és a pihenés, akár a tengerpartot választjuk vagy a kirándulás lehetőségeivel kívánunk élni akár egyénileg, vagy a helyi utazási iroda által kínáltak egyikével. Bármelyik lehetőség mellett is dönt, mindig legyen tekintettel az ott élő emberek szokásaira, íratlan törvényeire.

4-5. nap: Erre a két napra tűztük ki a „Hódítsuk meg az Olymposz legmagasabb csúcsát, a Mytikast (2918 m)” túránkat, melyet Litochoro városából indítjuk. Ez a csodálatosan szép kis település, mely az Olymposz keleti oldalán kb. 500 m-es magasságban fekszik, a hegy szerelmeseinek találkahelye. A természetvédelmi terület kijelölt turistaútvonalán haladunk az Enipenás-kanyont keresztülszelve a Vithosy-vízesésig (Zeusz Kádja), majd Szent Dionisziosz templomához érkezünk. Ezután egy festői útszakasz következik a hegy katlanjáig, Prioniáig (1260 m). Ez az autósok végállomása, innen csak gyalogosan és szamárháton lehet feljebb jutni. Egy ebéd erejéig megpihenünk a menedékháznál, majd nekivágunk a csúcsoknak, a hegy következő menedékházáig (Katafigio 2100 m), itt töltjük az éjszakát. A második napra marad Mytikas (2918 m) meghódítása, a jól megérdemelt pihenő a csúcs tetején fotózással, rövid élménybeszámolóval és elmaradhatatlan napló bejegyzéssel „itt jártunk mi is a csúcson”. A csodálatos panoráma lenyűgöző látványa után visszaindulunk Prioniába, ahonnan autóbusszal folytatjuk utunkat az Olymposzi Riviérára, az Isteni hegy meghódításának tudatában.

6. nap: Reggel 8.30-kor indulunk Katerinibe, Piéria tartomány székhelyére. A tenger gyümölcseivel, fűszernövényekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel, ruházati és háztartási kellékekkel bővelkedő helyi piacról szinte lehetetlen úgy eljönni, hogy valamit ne vásároljunk. Ezután a város legnagyobb és egyben legszebb, szökőkutairól, vízfolyásairól és különleges növényzetéről híres parkjában barangolhatunk. Utunk a sétáló utcán ér véget, ahol az üzletekbe és kávézókba érdemes betérni egy jó vételre vagy egy igazi, hűsítő frappéra.

Rövid pihenőre visszatérünk szállásunkra, hogy egy kis frissítőt vegyünk magunkhoz és átöltözzünk a délutáni wellness programhoz. Görögország két természetes sólepárlója közül az egyik itt található az Olymposzi Riviérán, Alikes nevű helyiségnél. A hely vonzerejét a tengervíz rendkívül magas sótartalma és a sólepárlás során felgyülemlett iszap terápiás mivoltja biztosítja. A mesterségesen kialakított medencékben gyűjtött képlékeny iszap a test teljes felületére alkalmazható. Megszáradása után a magas sótartalmú tengervízben való lemosása garantálja az ígéretes hatást (az elhalt hámrétegtől megszabadulva a gyermekded bőrt, a reumatikus, ízületi fájdalmak enyhülését). A „spa” ingyenes. Az iszap a fürdőruhákból kijön, csak szembe ne kerüljön. Az alikesi tengeröbölben tett séta során szebbnél szebb kagylók gyűjthetők.

9. nap: Reggel 9.00-kor indulunk Theszalonikibe, vagy ismertebb és népszerűbb nevén Szalonikibe. Kirándulásunkat buszos városnézéssel kezdjük, melynek során a „makedón főváros” nevezetességeit láthatják (Fehér Torony, Szt. Dimitrisz bazilika). A bazilikától rövid sétát teszünk Galerius diadalívéhez és a Szt. György Rotondához. Onnan szintén rövid séta után érkezünk meg az Arisztotelész térhez, ahol a szabadidős program keretén belül betérhetnek az Agorába, amit sajátos hangulat vesz körül, pihenhetnek a városban, majd a kora délutáni órákban indulunk haza Magyarországra.

10. nap: Érkezés az ön városába/településére.

Elhelyezés: A két-három-négy fős, TV-vel, zuhanyzós fürdőszobával, WC-vel, balkonnal, kerti bútorokkal felszerelt apartmanokban.

Ellátás: Önellátás (vagy menü félpanzió igényelhető, melyet a közelben található szállodában vagy tavernában szolgálnak fel kedves vendégeinknek).1-2. nap: Indulás az Ön városából/településéről Görögországba. Utunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg, így tesszük kicsit kényelmesebbé. Másnap délelőtti órákban érkezünk meg Görögországba, szálláshelyünkre, Paraliára. Szálláshely elfoglalása után szabadprogram, pihenés a tengerparton, ismerkedés a környezetünkkel. Este a helyi iroda idegenvezetője ismertetőt tart a környékkel, helyi szokásokkal és az iroda által kínált fakultatív kirándulási lehetőségekkel kapcsolatosan.

3-4-5-7-8. nap: Pihenés a tengerparton, kirándulás egyénileg vagy a partner iroda által kínált utak egyikére. Bármelyik lehetőség mellett is dönt, mindig legyen tekintettel az ott élő emberek szokásaira, íratlan törvényeire.

6. nap:Ezen a napon egy kicsit a helyi emberek szokásaival ismerkedünk, illetve egy iszap wellness programon veszünk részt. Reggel 8.30-kor indulunk Piéria tartomány székhelyéra Katerinibe. A város központi részéhez érve gyalogos sétával jutunk el a város legnagyobb és legszebb parkjához, amit, szökőkutak vízátfolyások és különleges növényzete teszi hangulatossá a város parkját. Majd a helyi piaccal ismerkedhetünk meg, ahol a hétköznapi élethez elengedhetetlen dolgokat találunk meg, tenger gyümölcseivel, zöldségek, gyümölcsök, fűszernövények, háztartási felszerelések, ruhák, cipők, stb. A piac hangulata annyira magával ragad bennünket is, hogy még akkor is vásárolunk, ha nem is akartunk. Dél előtti programunk a város sétáló utcáján ér véget, ahol az üzletekbe és kávézókba érdemes betérni egy jó vételre vagy egy igazi, hűsítő frappéra.

Délután wellness programunk következik. Görögországnak két természeti sólepárlójából az egyiket látogatjuk meg, ami Alikes nevű településen található. Természetes környezetben lévő üzem területén mesterségesen kialakított föld medencékben párolják el az amúgy is magas sótartalmú tenger vizet, ahol a medencék alján értékes iszap gyülemlik fel és a kettős hatásának gyógyászati és kozmetikai ereje van. Használata egyszerű, körülbelül 20-25 percet kell eltölteni a kialakított medencék egyikében, majd a képlékeny fekete iszappal az egész testünket bekenve térünk át a tenger öböl másik felére, ahol strandszervit is találunk. A parton rövidebb sétát teszünk, míg teljesen ránk nem szárad az iszap, közben szebbnél szebb kagylókat gyűjthetünk. Megszáradása után a magas sótartalmú tengervízben való lemosása garantálja az ígéretes hatást (az elhalt hámrétegtől megszabadulva a gyermekded bőrt, a reumatikus, ízületi fájdalmak enyhülését). A „spa” ingyenes, és nem kell megijedni az iszap a kijön a fürdőruhákból, csak arra ügyeljünk hogy szembe ne kerüljön

Paralia, görögország sólepárló.

9. nap: Szálláshelyünket reggel 9.00-kor hagyjuk el, egy rövid buszos út után érkezünk a Makedónok fővárosába Theszalonikibe, hétköznapibb nevén Szalonikibe, egy rövid városnézésre. A tengerparti úton érkezünk meg a belvárosba, ahonnan egy rövid séta keretében megismerkedünk a város nevezetességeivel (Fehér Torony, Szt. Dimitrisz bazilika). A bazilikától kezdjük, utunkat ahonnan gyalogosan jutunk el a Galerius diadalívéhez és a Szt. György Rotondához. Onnan tovább haladunk a Fehér Toronyhoz majd az Arisztotelész térhez, ahol a szabadidős program keretén belül betérhetnek az Agorába, amit sajátos hangulat vesz körül, pihenhetnek a városban, majd a kora délutáni órákban indulunk haza Magyarországra.

10. nap: Érkezés az Ön városába/településére.

Elhelyezés: A két-három fős, TV-vel, zuhanyzós fürdőszobával, WC-vel, balkonnal, kerti bútorokkal felszerelt szobákban.

Ellátás: Önellátás (vagy menü félpanzió igényelhető, melyet a közelben található szállodában vagy tavernában szolgálnak fel kedves vendégeinknek).

Tolo a kikötő látképe


1-2. nap: Indulás az ön városából/településéről Görögországba. Utunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg, így tesszük kicsit kényelmesebbé az utazás fáradalmait. Másnap a délutáni órákban érkezünk meg Görögországba, szálláshelyünkre Tolora. Szálláshely elfoglalása után szabadprogram, pihenés a tengerparton, ismerkedés a környezetünkkel.

3-5-7. nap: Pihenni mindig csodálatos dolog, ezeket a napokat mi is a tenger nyugtató erejének és a kirándulásoknak szenteljük. A kirándulásokat megtehetjük egyénileg, vagy a tapasztalt helyi utazási iroda kínálatai közül is választhatunk. Bármelyik lehetőséget is választjuk mindig legyünk tekintettel az ott élő emberek szokásaira, törvényeire.

4. nap: Kora reggeli órákban indulunk az Ókori Korinthoszba, ahol egy rövid sétát teszünk. Következő úti célunk Athén, az antik görög kultúra jelképe. Autóbuszos városnézés során láthatják az Olympiai Stadiont, a Zappiot, a Parlament épületeit, Hadrianus császár diadalívét és egyéb híres látnivalókat. Athénban minden út az Akropoliszhoz vezet, melyet mi is megnézünk. Ezt követően rövid szabadidő áll a rendelkezésükre, amelyet kedvük szerint tölthetnek el. Tehetnek egy sétát a Nemzeti Parkban, felfedezhetik a Plakát vagyis az óvárosi negyedet, ami további látnivalókat kínál Önöknek. Megnézhetik az őrségváltást a Parlament épülete előtt. Délutáni órákban indulunk vissza szálláshelyünkre.

6. nap: Reggel 8.00-kor indulunk a Peloponnészoszi-félsziget három fénypontjához. Az egész napos kirándulás keretében megtekinthetik Epidavrost, ahol az ókor egyik legnagyobb színháza, valamint az Aszklepiosz szentély is található. A nap második állomásán, Mükénén, legismertebb látnivalóit, oroszlános kaput, királyi sírokat csodáljuk meg. Zárásként Görögország első újkori fővárosát Nafplion gyönyörű belvárosi sétányát és a Palamidi várat tekintjük meg.

8. nap: Ez a nap a pihenést és a kikapcsolódást szolgálja, Hydra-Spetzes egész napos hajóútja keretében. Az argoliszi-öböl két történelmileg fontos szerepet betöltő szigetét ismerhetik meg, ahol tilos a motoros járművek közlekedése, így a szállítást szamarakon és vízitaxin végzik. Fő település a Hydrai kikötő, amely hold alakú, közepén éttermekkel, boltokkal. A félhold két végén erődök állnak, ágyúkkal, melyek a kikötő védelmére szolgáltak. A félhold baloldali végén jellegzetes szélmalmok láthatók. Hydrán még a görög hajóflotta múzeumát tekinthetik meg. Spetsesben található Bouboulina háza, aki hölgyként segítette a törökök elleni felkelést. Az ő szobrát láthatják Spetses kikötőjében.

9-10. nap: Reggel 9.00-kor elindulunk Magyarországra, utunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg, érkezés másnap az ön városába/településére.

Elhelyezés: Kétágyas, egy pótággyal bővíthető légkondicionált, TV-vel, mini hűtővel, zuhanyzós fürdőszobával, WC-vel, balkonnal kerti bútorokkal felszerelt szobákban.

Ellátás: Kontinentális reggeli (menü vacsora befizethető).1-2. nap: Indulás az Ön városából/településéről Görögországba. Utunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg, így tesszük kicsit kényelmesebbé. Másnap a délelőtti órákban érkezünk meg Görögországba, szálláshelyünkre Paraliára. Szálláshely elfoglalása után szabadprogram, pihenés a tengerparton, ismerkedés a környezetünkkel.

3. nap: Reggel 7.00-kor indulunk Phillipibe, ahol Pál apostol első egyházközösségét alapította, sétánk során megismerkedünk a régi város maradványaival. Elmegyünk Lidianba, ahol első keresztelő templomát alapította. A hegyekből leereszkedve érkezünk Kavala városába, Szent Miklós templomához. A templom előtti kör jelzi, hogy Pál apostol itt lépett először Európába. Utunk következő állomása Thesszaloniki, Pál apostol második megállója is volt. Megismerkedünk a város történelmével, nevezetességeivel (Szent Dimitrosz-bazilika, Galerius diadalív, Fehér torony, Agora).

4. nap: Reggel 8.00-kor indulunk Verginában a makedónok ősi fővárosához. Észak-Görögország egyik legimpozánsabb múzeumában II.Philippos (Nagy Sándor apja) és felesége világhírű sírját tekintjük meg. Majd folytatjuk utunkat Veriába Pál apostol Brémájához. Ezután a borairól nevezetes Naussába megyünk. A város felett található festői szépségű Agios Nikolaos parkban tehetnek egy sétát vagy ebédelhetnek. A program végén a csodálatos vízeséseiről nevezetes Edessába látogatunk el.

Meteorák látkép
5. nap: Reggel 7.00-kor indulunk. Az út során az ókori görögök szent hegye, az Olympos mellett haladunk el, majd a Tempi-völgy érintésével, Larisszán és Trikalán keresztül érkezünk Kalambakába. A természeti szépségben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorákhoz, ahol két kolostorát tekinthetik meg. A kolostorok érdekes története, értékes ikonjai, a különleges építészeti stílus, valamint a környék szépsége a múltba kalauzolja az idelátogatókat. A kolostorok megtekintése után ebédlehetőség egy közeli tavernában.

6. nap: Reggel 6.00-kor indulunk Görögország talán legimpozánsabb szentélyegyütteséhez, Delfibe. Az ókorban a világ közepének, azaz „a Föld köldökének” tekintették. A szentélykörzetben végighaladunk az ún. Szent Úton. A kincsesházakat elhagyva érkezünk meg az Apollón templomhoz, mely az áldozatok bemutatásának és a jóslásoknak a színhelye volt. A színháztól pedig egy sétaúton lehet feljutni a stadionhoz. A múzeum gyűjteménye páratlan látnivalókat kínál. Utunk a Korinthoszi csatornán keresztül vezet tovább Toloba, szálláshelyünkre.

7. nap: Kora reggeli órákban indulunk az Ókori Korinthoszba, ahol Pál apostol utolsó megállója is volt. Következő úti célunk Athén, az antik görög kultúra jelképe. Autóbuszos városnézés során láthatják az Olympiai Stadiont, a Zappiot, a Parlament épületeit, Hadrianus császár diadalívét és egyéb híres látnivalókat. Athénban minden út az Akropoliszhoz vezet, melyet mi is megnézünk. Ezt követően rövid szabadidő áll a rendelkezésükre, amelyet kedvük szerint tölthetnek el. Tehetnek egy sétát a Nemzeti Parkban, felfedezhetik a Plakát vagyis az óvárosi negyedet, ami további látnivalókat kínál Önöknek. Megnézhetik az őrségváltást a Parlament épülete előtt. Délutáni órákban indulunk vissza Paraliára, szálláshelyünkre.

8-9. nap: Elbúcsúzunk Görögországtól és elindulunk haza Magyarországra. Rövid pihenőket betartva az érkezés az Ön városába/településére másnap délelőtti órákra tehető.

Elhelyezés: A két-három ágyas, TV-vel, zuhanyzós fürdőszobával, WC-vel, balkonnal, kerti bútorokkal felszerelt szobákban.

Ellátás: Önellátás (vagy menü félpanzió igényelhető, melyet a közelben található szállodában vagy tavernában szolgálnak fel kedves vendégeinknek).