TRAVEL GREECE
Online Utazási Portál
Telefon: +36 20 6149390, +30 69 32762016, +30 69 79862450
E-mail: info@travel-greece.hu

Pelion - Kala Nera

Közép-Görögország keleti részén található a Pélion félsziget, mely a mitológia szerint, kentaurok és költők lakhelye volt. Földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően az Égei tengert és a Volosi öbölt is magába foglalja. Színeit a lenyűgözően zöld hegyek és az egyedül álló kékségben tündöklő tenger uralja. Az egyedi környezetben található falucskák, mind jellegzetes hangulatot árasztanak elhelyezkedésükkel, építészeti stílusukkal egyaránt. A kisebb-nagyobb településeken megtaláljuk a hétköznapi élethez szükséges cikkeket kínáló boltokat, az elmaradhatatlan kávézókat és a házias ízekkel hívogat éttermeket.
A Pagaszitikosz öböl szebbnél szebb településeket ölel magába, ilyen a Volostól csupán 18 kilométerre fekvő Kala Néra falucska is. Neve lefordítva annyit jelent, hogy „jó víz” mely utal a környezetében található tenger vízminőségére és az ott található forrásokra is. A település minden évszakban lenyűgözi az ide látogatókat, nyáron a homokos tengerpart és annak lehetőségei, szörfözés, vitorlázás, horgászás vagy csak egyszerűen a pihenésre alkalmat adó zavartalanság. Ősszel, télen jobbnál jobb kirándulásokat tehetünk a hegység különböző magasságaiban. Évszakoktól függetlenül mindig jólesik felfrissülni egy egy pohár vízzel, amit a településen található forrásvizekkel könnyedén meg is tehetünk, melyek egyben az emésztő szerveinkre is gyógyhatással bírnak.
Az üdülő falu nem csak az évszakokban fantasztikus, hanem a nap különböző időszakaiban is lenyűgöző látványt nyújt vendégeinknek. A lemenő nap fantasztikus színekbe öltözteti a települést, előbukkannak a régi falucska arcvonásai, a hagyományos építészeti stílusban épült házak az antik kövezet utcák és az elmaradhatatlan helyi lakosok. A nap ezen szakasza szinte mindenkit csábít egy sétára a tengerparton, ahol szebbnél szebb fotókat készíthetnek, vagy egy kis vásárlásra. De egy kora esti vacsorára is hívogatnak az ott található vendéglők.
Kala Nera vendégszeretetét ki kell próbálni, ahol kiváló szolgáltatásokkal várják az oda érkezőket!

» » Megnézem a térképen » »

» » Megnézem a tengerpartját » »

Kala Nera szállásain elérhető szolgáltatások:

 

Utazási ajánlataink Kala Neran

  • Magani Apartmanház

    Zöldövezeti környezetben található apartmanház 50 méterre helyezkedik el a tengerparttól…

    €-tól