TRAVEL GREECE
Online Utazási Portál
Telefon: +36 20 6149390, +30 69 32762016, +30 69 79862450
E-mail: info@travel-greece.hu

Epirusz

Lenyűgöző tengerpart, csodálatos öblökkel…

Görögországi nyaralását töltse Epirusz régióban, mely az ország észak-nyugati részén fekszik, nyugatról a Jón-tenger, keletről a Pindosz-hegylánc, északról pedig Albánia határolja.
A területe nagyjából megegyezik az ókori Épeirosz néven ismert területtel, mely „szárazföldit” jelent, s melynek északi része, a mai Albánia területéhez tartozik.
A számos ókori emlék közül említésre méltóak Dodona romjai, a hajdan volt második legjelentősebb jóshely maradványai, Delphoi után.
A mostani régió négy részre (megyére) tagolódik: Ioannina, Preveza, Theszprotia és Arta. Közigazgatási központja Ioannina városa. Közel 400 ezer lakosa van a régiónak, ez Görögország lakóinak elenyésző része. Mivel az országnak e területe többnyire hegyvidék, ahol bőségesen találhatóak felszíni vizek, valamint kiterjedt erdőségek, egyedülálló növény- és állatvilággal, természetvédelmi területekkel. Lakóinak többsége a városok mellett a tengerpartón élnek, ahol szebbnél szebbtengerparti részek mellett egyedül álló vendégszeretettel várják az ide érkező turistákat.
A régió területét a Pindosz-hegység uralja, melynek a legmagasabb pontja, a Smolikas 2.637 m.
Az éghajlata mediterrán nyugaton és délen, forró nyárral és hideg téllel.
Az idegenforgalom uralja a szolgáltató szektor legnagyobb hányadát és legjelentősebben a tengerparti részeken fejlődött a Jón-tenger partvidékén (Pargában, Prevezában, Sivotában).
A területen található kiemelkedő természeti szépségek, a festői falvak és a hagyományos életmód, teszik Epiruszt erős turisztikai attrakcióvá. Az utóbbi évtizedben jelentős számban vonzva ide a görög és a külföldi vendéget, akik a tömeg turizmust szeretnék elkerülni. Élvezni a kristálytiszta vizű strandokat, a helyi emberek vendégszeretetét, a helyi ízeket, de legfőképpen a csodálatos tájat, a szigeteket és öblöket.
Két repülőtér van a térségnek. A nagyobbik Ioannina városában található. Naponta indulnak járatok Athénba és Thesszalonikibe.
Epirusz két kikötője a Jón-tengeren: Preveza délen és Igoumenitsza északon.
A személygépkocsival utazók az Egnatia Odos (A2) autópályán érhetik el, mely keresztül halad a régió területén és az EU támogatásával épült.

» » Megnézem a térképen » »

Kiemelt ajánlataink Epirusz régió területén

Dolor sit amet conse ctetur adipisicing elit

Hotel Mega Ammos***,
Sivota

Csodálatos környezet, igényes építészettel…
65 €/fő-től
Dolor sit amet conse ctetur adipisicing elit

Hotel Sivota,
Sivota

Városközpontú szálloda, igényes atmoszférával…
45 €/fő-től
Dolor sit amet conse ctetur adipisicing elit

Demiris Apartmanház,
Sivota

A luxus minden lépésben előttünk található…
50 €/fő-től