TRAVEL GREECE
Online Utazási Portál
Telefon: +36 20 6149390, +30 69 32762015, +30 69 79862450
E-mail: info@travel-greece.hu

Szervezett kirándulások
Közép-Görögországból

Partnereink átfogó tájékoztatást nyújtanak az utasoknak, környezetükről, a hely szokásairól és meg tudhatják tőlük milyen fakultatív kirándulások közül lehet választani és azok árairól is tályékoztatást adnak, a részvételi díjakat a helyszínen kell befizetni Euróban. A kirándulások magyar nyelvű idegen vezetéssel indulnak, melyet nagy tapasztalattal és helyismerettel rendelkező kollégák látják el. A programok lebonyolításáért a helyi utazási iroda tartózik felelőséggel.

Kirándulás Athénban az Akropoliszhoz


Indulás reggel 7.30-kor szálláshelyünkről, az út során megismerhetik Közép-Görögországot, társadalmi, kulturális, gazdasági tudnivalóit, a múlt s jelen érdekesebb információit, megismerhetik a terület mitológiáját.
Utunk első megállója a Korinthoszi csatorna, aminek létre jötte két magyar nevéhez fűződik, Türr István és Gerstner Béla. Rövid pihenő után továbbindulunk utunk második állomása felé, Epidauroszhoz, ahol az ókor egyik legnagyobb színháza, valamint az Aszklepiosz szentély is található. Utunkat tovább folytatva, narancsföldeken keresztül eljutunk a Trója című filmből ismert Agamemnon királyság régi központjába, Mükénébe. Az Oroszlános Kapu, és a Királyi sírkert pazar látványa fogadja az idetévedőt. Hazafelé Ókorintoszba ebédelési lehetőséget biztosítunk vendégeink számára.

Az antik görög kultúra jelképe


Reggel 7.30-kor indulunk Athénba, az antik görög kultúra jelképéhez. Autóbuszos városnézés során láthatják az Olympiai Stadiont, a Zappiot, a Parlament épületeit, Hadrianus császár diadalívét és egyéb híres látnivalókat. A mondás szerint Athénban minden út az Akropoliszhoz vezet, melyet mi is megnézünk. Ezt követően rövid szabadidő áll a rendelkezésükre, amelyet kedvük szerint tölthetnek el. Tehetnek egy sétát a Nemzeti Parkban, felfedezhetik a Plakát vagyis az óvárosi negyedet, ami további látnivalókat kínál Önöknek. Megnézhetik az őrségváltást a Parlament épülete előtt. Görögország legnagyobb kikötőjét Pireust is megnézzük, valamikor egy önálló városállamot képezet, ma pedig már Athén részévé vált.

A Delfi jósda romjai


Reggel 8.00-kor indulunk Görögország talán legimpozánsabb szentélyegyütteséhez, Delfibe. Utunkat először egy rövid megemlékezésre a Thermopülai szorosnál szakítjuk meg. Leonidász Spárta királynak az, azóta híresé vált mondata ” Itt fekszünk vándor, vidd hírül, megcselekedtük, amit megkövetelt a haza” emlék helyénél. Szerpentines úton érjünk el az ókorban a világ közepének, azaz „a Föld köldökének” tekintett Delfit. A szentélykörzetben végighaladunk az ún. Szent Úton. A kincsesházakat elhagyva érkezünk meg az Apollón templomhoz, mely az áldozatok bemutatásának és a jóslásoknak a színhelye volt. A színháztól pedig egy sétaúton lehet feljutni a stadionhoz. A múzeum gyűjteménye páratlan látnivalókat kínál. Következő úti célunk Arachova jelentős téli sportközpont és itt árulják és készítik Görögország leghíresebb szőtteseit.

Görög folklór est


Kamena Vorurla csodálatos látványt nyújt éjszaka is, a város pompázik az esti fényekben, amit illik megkoronázni egy helyi tavernában eltöltőt hangulatos Görög esttel. Szórakozásunkat élő buzuki zene biztosítja, és a helyi emberek a környék népviseletébe öltözve mutatják meg a jellegzetes Görög tánc lépéseit, amit igyekeznek megtanítani számunkra is. Gasztronómiai kíváncsiságainkat is próbára tehetjük, mert háromfogásos menü vacsora és korlátlan borfogyasztás vár bennünket.

Lakatlan sziget


Indulás reggel 10 órakor Kamena Vourla kikötőjéből, egy kb. 40 személyes hajóval. A 20 perces hajóút során csodálatos panoráma tárul elénk a folyamatosan váltózó tájról, szigetvilágról. Útközben elhaladunk az elsüllyedt város mellett is, a hajózás során megismerkedhetünk a környezetünk történelméről és jelenéről is. A szigetre érve, aranysárga homok, lassan mélyülő tenger fogadja az igazi pihenést, kikapcsolódás szerelmeseit. A sziget története és mitológiája igazi élményt nyújt az itt tartózkodóknak. A frissen készült egyszerű, de nagyszerű görög ebéd teszi még emlékezetesebbé ezt a kirándulást. Napernyők és nyugágyak a szigeten ingyen használhatók.

Tolo a kikötő látképe


Reggel 7.30-kor indulunk a természeti szépségben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorákhoz. Utunkat a Thermopülei síkságon keresztül, Lamia-Trikala-Kalampaka érintésével érkezünk meg a világ örökség részét képező Meteorákhoz. Két kolostorát tekinthetik meg, egy női és egy férfi kolostort (belépődìj: 2 x 2 Euro). A női kolostorban helyi idegen vezető segítségével ismerjük meg a hely történelmét kialakulását és szokásait, betekintést nyerhetünk értékes ikonjaik, valamint különleges építészeti stílus világába. Az idelátogatókat tökéletesen visszavarázsolja a hely szelleme a múltba, ahol a szerzetesek éltek. A kolostorok megtekintése után ebédlehetőség egy közeli tavernában.

Csodálatos tengerpart


Utazás autóbusszal a Pagasitikoi-öbölig, a kikötőig, majd onnan áthajózás a gyönyörű partszakaszairól, kristálytiszta vizéről híres, mindig napfényes Skiathosra. Háromszáz fős hajónk, először a sziget székhelyén, Skiathos városában köt ki, ahol felfedezhetik a fehérre meszelt házak közötti szűk utcákat, hangulatos kis tereket, és lesz elegendő idejük, hogy megebédeljenek egy tavernában. A városnézés után újra hajóra szállunk, és áthajózunk a sziget délnyugati csücskébe, Kukunaries strandjára, mely kristálytiszta vizéről, az ’arany homokról’ és a strandot övező fenyőerdőről nevezetes. A hajó fedélzetén a legénység mindig gondoskodik a jó hangulatról, és még sok meglepetés vár az utasokra.