TRAVEL GREECE
Online Utazási Portál
Telefon: +36 20 6149390, +30 69 32762016, +30 69 79862450
E-mail: info@travel-greece.hu

Körutazások Görögországban

Fürdőzés a sólepárlóban


Részletes program:

 • nap: Indulás 18:00-kor Budapestről, Görögországba. Utunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg, így tesszük kicsit kényelmesebbé utazásunkat. Éjszaka az autóbuszon!
 • nap: Déli órákba érkezünk meg a tengerparti szállásunkat Platamonasba, este fakultatív vacsora egy hangulatos tengerparti tavernában (11 Euró/fő).
 • nap: Fakultatív kirándulás a világhírű Meteorákhoz (27 Euró/fő+ belépő 6 Euró/fő). Az út során az ókori görögök szent hegye, az Olympos mellett haladunk el, majd a Tempi-völgy érintésével, Larisszán és Trikalán keresztül érkezünk Kalambakába. A természeti szépségben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorák két kolostorát tekinthetik meg. A kolostorok érdekes története, értékes ikonjai, a különleges építészeti stílus, valamint a környék szépsége a múltba kalauzolja az idelátogatókat. A kolostorok megtekintése után egy ikonfestő műhelybe látogatunk el, majd ebédlehetőség egy közeli tavernában (9 Euró/fő). Szálláshelyünkön, este a nagy pénteki körmeneten tudunk részt venni.
 • nap: Fakultatív kirándulási lehetőség egy hangulatos kisvárosba Edessába (22 Euró/fő), ahol az ország egyik legnagyobb vízesése 70 m magasból zúdul a mélybe, majd továbbmegyünk Loutrába meleg-hideg vízesésekkel teli termál parkerdőbe ahol a hegyek övezte árnyas park vízzuhatagaiban és vízöbleiben fürödni is lehet. A környezet alkalmas a teljes felüdülésre. Este, szálláshelyünkön Platamonasba részt tudunk venni a nagy pénteki körmeneten.
 • nap: Fakultatív kirándulás Skiathosra (min 35fő, ára 38Euró/fő). Kora reggel indulunk autóbusszal a Pagasitikosi-öbölig, a kikötőig, ahonnan áthajózunk a gyönyörű partszakaszairól, kristálytiszta vizéről híres, mindig napfényes Skiathosra. A háromszáz fős hajónk a sziget székhelyén, Skiathos városában köt ki, ahol felfedezhetik a fehérre meszelt házak közötti szűk utcákat, hangulatos kis tereket, és lesz elegendő idejük, hogy megebédeljenek egy tavernában. A hajó fedélzetén a legénység mindig gondoskodik a jó hangulatról, sok meglepetés vár az utasokra. Éjfélkor a platamoni templomban gyertyagyújtás, együtt ünneplünk a falu lakóival.
 • nap: Egy család vendégeként közös báránysütés, majd elfogyasszuk a húsvéti vasárnapi ebédünket.
 • nap: Olymposzi Túra reggelivel: A félnapos kiránduláson eljutunk a világörökség részévé vált öreg faluba, P. Panteleimonasba, ahol kóstolót kapunk a görög ízekből is. Litohoro városába érve elsétálunk a sziklák között egy gyönyörű kanyonba. Ezt követően Pieria megye egyik legújabb kolostorába látogatunk, ahol az ott élő apácák elzárva a külvilágtól, meghitt, bensőséges környezetben fogadnak minket. A kolostorba a nőknek hosszú szoknya, a férfiaknak pedig hosszú nadrág a megfelelő viselet. Indulás Magyarországra. Éjszaka a buszon.
 • nap: Érkezés Magyarországra


Utazás: autóbusszal.
Elhelyezés: 2-3 ágyas apartmanokba, Platamonasban vagy Nei Poriban, vagy 3* Hotelba
Ellátás: apartmanokban: reggelivel (vacsora felár 10 Euró/fő/nap); hotelben: félpanzió

Indulási időpont: 2017. 04. 11 - 04. 17-ig (8 nap/5 éjszaka)

Szolgáltatás ára:

180 Euró/fő 2 fős stúdióban

160 Euró/fő 3 fős stúdióba

280 Euró/fő ***szállodába

Előfoglalási akció: március 01-ig: egyéni utazásnál 5%, buszos utazással 8%
Regisztrációs díj: 5 Euró/fő
Részvételi díj tartalmazza: utazást autóbusszal, szállást ( apartmanba/szállodába), adott ellátást, programokat idegenvezetővel.
Részvételi díj nem tartalmazza: múzeumi belépőket (kb. 10 €), fakultatív kirándulást (Meteora, Skiathos, Edessa) és a biztosítást.


Részletes program:

 • nap: Indulás 17:00-kor Budapestről, Görögországba. Utunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg, így tesszük kicsit kényelmesebbé utazásunkat. Éjszaka az autóbuszon!
 • nap: Déli órákba érkezünk meg a tengerparti városba Theszalonikibe, vagy ismertebb és népszerűbb nevén Szalonikibe. Kirándulásunkat buszos városnézéssel kezdjük, melynek során a „makedón főváros” nevezetességeit láthatják (Fehér Torony, Szt. Dimitrisz bazilika). A bazilikától rövid sétát teszünk Galerius diadalívéhez és a Szt. György Rotondához. Onnan szintén rövid séta után érkezünk meg az Arisztotelész térhez, ahol a szabadidős program keretén belül betérhetnek az Agorába, amit sajátos hangulat vesz körül, pihenhetnek a városban, majd a kora délutáni órákban foglaljuk el szállásunkat Platamonasban.
 • nap: Pihenés az üdülőfaluban, este fakultatív vacsora egy hangulatos tengerparti tavernában (11 Euró/fő).
 • nap: Kirándulás a világhírű Meteorákhoz. Az út során az ókori görögök szent hegye, az Olympos mellett haladunk el, majd a Tempi-völgy érintésével, Larisszán és Trikalán keresztül érkezünk Kalambakába. A természeti szépségben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorák két kolostorát tekinthetik meg. A kolostorok érdekes története, értékes ikonjai, a különleges építészeti stílus, valamint a környék szépsége a múltba kalauzolja az idelátogatókat. A kolostorok megtekintése után egy ikonfestő műhelybe látogatunk el, majd ebédlehetőség egy közeli tavernában (9 Euró/fő).
 • nap: Utazás Thermopülén keresztül Loutrakiba. Szállás elfoglalása, vacsora.
 • nap: Reggeli után kirándulás Korinthosz érintésével Peloponnészoszi-félsziget három fénypontjához. Az egész napos kirándulás keretében megtekinthetik Epidavrost, ahol az ókor egyik legnagyobb színháza, valamint az Aszklepiosz szentély is található. A nap második állomásán, Mükénén, legismertebb látnivalóit, oroszlános kaput, királyi sírokat csodáljuk meg. Zárásként Görögország első újkori fővárosát Nafplion gyönyörű belvárosi sétányát és a Palamidi várat tekintjük meg.
 • nap: Következő úti célunk Athén, az antik görög kultúra jelképe. Autóbuszos városnézés során láthatják az Olympiai Stadiont, a Zappiot, a Parlament épületeit, Hadrianus császár diadalívét és egyéb híres látnivalókat. Athénban minden út az Akropoliszhoz vezet, melyet mi is megnézünk. Ezt követően rövid szabadidő áll a rendelkezésükre, amelyet kedvük szerint tölthetnek el. Tehetnek egy sétát a Nemzeti Parkban, felfedezhetik a Plakát, vagyis az óvárosi negyedet, ami további látnivalókat kínál Önöknek. Megnézhetik az őrségváltást a Parlament épülete előtt. Délutáni órákban indulunk Delfibe, ahol a szálláshelyünk is lesz.
 • nap: Reggeli után megnézzük Görögország talán legimpozánsabb szentélyegyüttesét. Az ókorban a világ közepének, azaz „a Föld köldökének” tekintették. A szentélykörzetben végighaladunk az ún. Szent Úton. A kincsesházakat elhagyva megérkezünk az Apollón templomhoz, mely az áldozatok bemutatásának és a jóslásoknak a színhelye volt. A színháztól egy sétaúton lehet feljutni a stadionhoz. A múzeum gyűjteménye páratlan látnivalókat kínál. Utunk visszatér Platamonasba, az Olymposzi Riviérai szállásunkra.
 • nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultativ kirándulási lehetőség Skiathosra (39 Euró/fő). Utazás autóbusszal a Pagasitikoi-öbölig, a kikötőig, hajózás a gyönyörű partszakaszairól, kristálytiszta vizéről híres, mindig napfényes Skiathosra, ahol kétszer köt ki háromszáz fős hajónk, először a sziget székhelyén, Skiathos városában, ahol felfedezhetik a fehérre meszelt házak közötti szűk utcákat, hangulatos kis tereket, és lesz elegendő idejük, hogy megebédeljenek egy tavernában. A városnézés után újra hajóra szállunk, és áthajózunk a sziget délnyugati csücskébe, Kukunaries strandjára, mely kristálytiszta vizéről, az ’arany homokról’ és a strandot övező fenyőerdőről nevezetes. A hajó fedélzetén a legénység mindig gondoskodik a jó hangulatról, és még sok meglepetés vár az utasokra.
 • nap: Pihenés a tengerparton, fakultatív programként görög folklórest (22 Euró/fő)! Este indulunk egy szép környezetben lévő szálloda kerthelységébe rendezett folklórestre. Itt élő görög buzuki zene szórakoztatja Önöket eredeti görög népi táncosok táncbemutatójával egybekötve. Nem csak kultúrával, a gasztronómiával is megismerkedünk, vacsorával, itallal és gyümölccsel várjuk Önöket, a görög tradicionális ételekből válogatva. A vacsora után elsajátíthatják a görög tánc alaplépéseit is.
 • nap: Kirándulás „tizóraival” az Olymposz hegyére. Elöször Agios Panteleimonas nevű igazi görög hegyi kis faluba látogatunk el, ahol reggelivel várják a csapatott egy hangulatos tavernában. Majd utunkat a festőien szép környezetben található Litochoro városhoz folytatjuk, ahol egy kb. 40 perces gyalogtúra következik az Olympos egyik szurdokába a Vythosi vízesésig. Szabadidő elteltével, indulunk haza Magyarországra. Éjszaka az autóbuszon!
 • nap: Érkezés Magyarországra.


Utazás: autóbusszal.
Elhelyezés: 3-3 éj apartmanokban Platamonasban vagy Nei Poriban, 2 éj Loutrakiban 2*-os hotelben, 1 éj Delfiben 2*-os hotelben.
Ellátás: apartmanokban: önellátás (6 éj); hotelben: félpanzió (3 éj)

Indulási időpont: (12 nap/9 éjszaka)

Szolgáltatás ára: Euró/fő

Kedvezmények/felárak: 3. fő kedvezménye: 10%; Egyágyas felár: 195 Euró/fő; Gyermek kedvezmény (2-10 év): 20%
Előfoglalási akció: január 10-ig: 10%, március 14-ig: 5%
Regisztrációs díj: 5 Euró/fő
Részvételi díj tartalmazza: utazást autóbusszal, szállást (6 éj apartmanban, 3 éj 2*-os hotelben), félpanziós ellátást 3 napra, programokat idegenvezetővel (Olymposz, Meteorák, Athén, Peloponnészoszi félsziget, Delfi, Thesszaloniki).
Részvételi díj nem tartalmazza: múzeumi belépőket (kb. 60 €), fakultatív kirándulást (Skiathos, görög est, fakultatív étkezési lehetőséget) és a biztosítást.
A programok sorrendjében időrendi változás előfordulhat!

Az Athosz látképe


Részletes program:

 • nap: Indulás a délutáni órákban Budapestről, Görögországba. Utunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg, így tesszük kicsit kényelmesebbé utazásunkat. Éjszaka az autóbuszon!
 • nap: Déli órákba érkezünk meg a tengerparti szállásunkat Platamonasba.
 • nap: Pihenés, a környék felfedezése.
 • nap: Reggel 7.00-kor indulunk a világhírű Meteora kolostorokhoz. Az út során az ókori görögök szent hegye, az Olympos mellett haladunk el, majd a Tempi-völgy érintésével, Larisszán és Trikalán keresztül érkezünk Kalambakába. A természeti szépségben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorákhoz, ahol két kolostorát tekinthetik meg. A kolostorok érdekes története, értékes ikonjai, a különleges építészeti stílus, valamint a környék szépsége a múltba kalauzolja az idelátogatókat. A kolostorok megtekintése után ebédlehetőség egy közeli tavernában.
 • nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultativ kirándulási lehetőség Skiathosra (38 Euró/fő). Kora reggel indulunk autóbusszal a Pagasitikosi-öbölig, a kikötőig, ahonnan áthajózunk a gyönyörű partszakaszairól, kristálytiszta vizéről híres, mindig napfényes Skiathosra. A szigeten kétszer köt ki háromszáz fős hajónk, először a sziget székhelyén, Skiathos városában, ahol felfedezhetik a fehérre meszelt házak közötti szűk utcákat, hangulatos kis tereket, és lesz elegendő idejük, hogy megebédeljenek egy tavernában. A városnézés után újra hajóra szállunk és áthajózunk a sziget délnyugati csücskébe, Kukunaries strandjára, mely kristálytiszta vizéről, az ’arany homokról’ és a strandot övező fenyőerdőről nevezetes. A hajó fedélzetén a legénység mindig gondoskodik a jó hangulatról, sok meglepetés vár az utasokra.
 • nap: Szabad program, pihenés a tengerparton ( a környék felfedezése egyénileg: gyalogtúra keretében ismerkedés a Platamonai várral és környékével).
 • nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás Athénba (45 Euró/fő), az antik görög kultúra jelképéhez. Autóbuszos városnézés során láthatják az Olympiai Stadiont, a Zappiot, a Parlament épületeit, Hadrianus császár diadalívét és egyéb híres látnivalókat. Athénban minden út az Akropoliszhoz vezet, melyet mi is megnézünk. Ezt követően rövid szabadidő áll a rendelkezésükre, amelyet kedvük szerint tölthetnek el. Tehetnek egy sétát a Nemzeti Parkban, felfedezhetik a Plakát vagyis az óvárosi negyedet, ami további látnivalókat kínál Önöknek. Megnézhetik az őrségváltást a Parlament épülete előtt. Délutáni órákba indulunk vissza szálláshelyünkre.
 • nap: Kirándulás az Olymposz hegyére. Elöször Agios Panteleimonas nevű igazi görög hegyi kis faluba látogatunk el, ahol reggelivel várják a csapatott egy hangulatos tavernában. Majd utunkat a festőien szép környezetben található Litochoro városhoz folytatjuk, ahol egy kb. 40 perces gyalogtúra következik az Olympos egyik szurdokába a Vythosi vízesésig. Szabadidő keretében megismerkedhetünk
 • nap: Pihenés a tengerparton, fakultatív programként görög folklórest (22 Euró/fő)! Este indulunk egy szép környezetben lévő szálloda kerthelységébe rendezett folklórestre. Itt élő görög buzuki zene szórakoztatja Önöket eredeti görög népi táncosok táncbemutatójával egybekötve. Nem csak kultúrával, a gasztronómiával is megismerkedünk, vacsorával, itallal és gyümölccsel várjuk Önöket, a görög tradicionális ételekből válogatva. A vacsora után elsajátíthatják a görög tánc alaplépéseit is.
 • nap: Elköszönünk Görögországtól és indulunk haza Magyarországra. Éjszaka az autóbuszon!
 • nap: Érkezés Magyarországra.


Utazás: autóbusszal. v
Elhelyezés: Apartmanba (Platamonas/Nei Pori vagy Panteleimonas)
Ellátás: apartmanokban: önellátás (vacsora 10 Euró/fő/nap, félpanzió Panteleimonasba 85 Euró/fő/8 nap)

Indulási időpont: 2016. 05. 19-29-ig, 09. 25-10. 05-ig, 10. 03-13-ig (11 nap/8 éjszaka)

Szolgáltatás ára, kedvezmények, felárak:
Időpontok Platamonas Nei Pori Panteleimonas, Hotel Afroditi**+
05.20-05.30. 155 € 180 €
09.26-10.06. 185 € 220 €
10.04-10.13. 160 € 160 € -
Kedvezmények 3., 4., fő kedvezménye 20%,
3. fő gyermek kedv.: 4-12 korig: 30%
3., 4., fő kedvezménye 20%,
3. fő gyermek kedv.: 4-12 korig: 30%
Egyágyas felár +15% 110 €


Előfoglalási akció: április 30-ig 8%
Regisztrációs díj: 5 Euró/fő
Részvételi díj tartalmazza: utazást autóbusszal, szállást (apartmanban önellátással), programokat idegenvezetővel (Olymposz, Meteorák, Görög est).
Részvételi díj nem tartalmazza: múzeumi belépőket (kb. 20 €), fakultatív kirándulást (Skiathos, Athén), fakultatív étkezési lehetőséget és a biztosítást.
A programok sorrendjében időrendi változás előfordulhat!

Romok


Részletes program:

 • nap: Indulás Nagykanizsáról városából 15:00-kor Görögországba. Utunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg, így tesszük kicsit kényelmesebbé utazásunkat. Éjszaka az autóbuszon!
 • nap: Délelőtti órákban érkezünk meg Görögországba, szálláshelyünkre Paraliára. Szálláshely elfoglalása után szabadprogram, pihenés a tengerparton, ismerkedés a környezetünkkel.
 • nap: Reggel 7.00-kor indulunk Phillipibe, ahol Pál apostol első egyházközösségét alapította, sétánk során megismerkedünk a régi város maradványaival. Elmegyünk Lidianba, ahol első keresztelő templomát alapította. A hegyekből leereszkedve érkezünk Kavala városába, Szent Miklós templomához. A templom előtti kör jelzi, hogy Pál apostol itt lépett először Európába. Utunk következő állomása Thesszaloniki, Pál apostol második megállója is volt. Megismerkedünk a város történelmével, nevezetességeivel (Szent Dimitrosz-bazilika, Galerius diadalív, Fehér torony, Agora). Szálláshely Paralián.
 • nap: Reggel 8.00-kor indulunk Verginában a makedónok ősi fővárosába. Észak-Görögország egyik legimpozánsabb múzeumában II.Philippos (Nagy Sándor apja) és felesége világhírű sírját tekintjük meg. Majd folytatjuk utunkat Veriába Pál apostol Bémájához. Ezután a borairól nevezetes Naussába megyünk. A város felett található festői szépségű Agios Nikolaos parkban tehetnek egy sétát vagy ebédelhetnek. A program végén a csodálatos vízeséseiről nevezetes Edessába látogatunk el. Szálláshely Paralián.
 • nap: Reggel 7.00-kor indulunk. Az út során az ókori görögök szent hegye, az Olympos mellett haladunk el, majd a Tempi-völgy érintésével, Larisszán és Trikalán keresztül érkezünk Kalambakába. A természeti szépségben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorákhoz, ahol két kolostorát tekinthetik meg. A kolostorok érdekes története, értékes ikonjai, a különleges építészeti stílus, valamint a környék szépsége a múltba kalauzolja az idelátogatókat. A kolostorok megtekintése után ebédlehetőség egy közeli tavernában. Szálláshely Kamena Vourlán.
 • nap: Reggel 6.00-kor indulunk Görögország talán legimpozánsabb szentély együtteséhez, Delfibe. Az ókorban a világ közepének, azaz „a Föld köldökének” tekintették.
  A szentélykörzetben végighaladunk a Szent Úton. A kincsesházakat elhagyva érkezünk meg Apollón templomához, mely az áldozatok bemutatásának és a jóslásoknak a színhelye volt. A színháztól pedig egy sétaúton lehet feljutni a stadionhoz. A múzeum gyűjteménye páratlan látnivalókat kínál. Utunk a Korinthoszi csatornán keresztül vezet tovább Toloba, szálláshelyünkre.
 • nap: Reggeli órákban indulunk az Ókori Korinthoszba, ahol Pál apostol utolsó megállója is volt. Itt lehetőséget biztosítunk a csoport részére, hogy egy hajóút során áthajózzanak a csatornán.
  Szálláshely Tolon.
 • nap: Következő úti célunk Athén, az antik görög kultúra jelképe. Autóbuszos városnézés során láthatják az Olympiai Stadiont, a Zappiot, a Parlament épületeit, Hadrianus császár diadalívét és egyéb híres látnivalókat. Athénban minden út az Akropoliszhoz vezet, melyet mi is megnézünk. Ezt követően rövid szabadidő áll a rendelkezésükre, amelyet kedvük szerint tölthetnek el. Tehetnek egy sétát a Nemzeti Parkban, felfedezhetik a Plakát vagyis az óvárosi negyedet, ami további látnivalókat kínál Önöknek. Megnézhetik az őrségváltást a Parlament épülete előtt. Délutáni órákban indulunk vissza Paraliára, szálláshelyünkre.
 • nap: Reggeli után (7:00 óra) elbúcsúzunk Görögországtól és elindulunk haza Magyarországra. Rövid pihenőkkel várhatóan a késő esti/éjjeli órákra érkezünk Nagykanizsára.


Utazás: autóbusszal.
Elhelyezés: Két-három ágyas, TV-vel, zuhanyzós fürdőszobával, WC-vel, balkonnal, kerti bútorokkal felszerelt szállodai szobákban.
Ellátás: Félpanzió, a 2. napon van az első vacsora (7 vacsora), 9. napon van az utolsó reggeli (7 reggeli).

Indulási időpont: . (12 nap/9 éjszaka)

Szolgáltatás ára: Euró/fő

Regisztrációs díj: 5 Euró/fő
Részvételi díj tartalmazza: utazást autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, programokat idegenvezetővel.
Részvételi díj nem tartalmazza: múzeumi belépőket (kb. 60 €) és a biztosítást.
A programok sorrendjében időrendi változás előfordulhat!