TRAVEL GREECE
Online Utazási Portál
Telefon: +36 20 6149390, +30 69 32762015, +30 69 79862450
E-mail: info@travel-greece.hu

Szervezett kirándulások
a Peloponnészoszi-félszigetről

A helyi iroda képviselői, érkezésünk után tájékoztatást nyújtanak, környezetünkről a helyi emberek szokásairól és a különböző fakultatív kirándulásokról. Önöknek csak azt kell eldönteni, hogy melyik kiránduláson szeretnének részt venni, és annak díját ott a helyszínen kell befizetni Euróban. A programok magyar nyelvű tájékoztatással indulnak, nagy tapasztalattal és kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezetőkkel. A programok megváltoztatását a lebonyolító iroda minden jogot fent tart és annak lebonyolításáért felelősséget vállal.

A híres örségváltás


Egész napos kirándulás Görögország fővárosába. Útközben rövid pihenőt tartunk a Korinthoszi-csatornánál. Athén leghíresebb látnivalója az Akropolisz, ahol lehetőségünk van megismerkedni az ókori világ legszebb épületegyüttesével. Az Akropoliszról letekintve látható többek között a Dionüszosz színház, a Nimfák dombja, az Agora és tiszta időben egészen Pireuszig el lehet látni. Ezt követően rövid szabadidő áll a rendelkezésükre, amelyet kedvük szerint tölthetnek el. Tehetnek egy sétát a Nemzeti Parkban, felfedezhetik a Plakát vagyis az óvárosi negyedet, ami további látnivalókat kínál Önöknek. Megnézhetik az őrségváltást a Parlament épülete előtt. Ezután az autóbuszos városnézés során megtekintik a főváros legszebb épületeit, az Olympiai Stadiont, a Zappiot, a Parlament épületeit, Hadrianus császár diadalívét és egyéb híres látnivalókat.

Hajókirándulás


Egész napos hajókirándulás napozással, ebéddel és fürdőzési lehetőséggel. A program során lehetőségük nyílik nyílt vízi fürdőzésre, strandolásra egy néptelen partszakaszon, ezen a csodálatos helyen lehetőség nyílik búvárszemüvegeinkkel a víz alá bújni és kis barlangokba beúszni a kristálytiszta vízben. A hajó személyzete ebédet készít utasainknak, amit a hajón szolgálnak fel, és egyben gondoskodik a kapitány és a hajó legénysége a jó hangulatról.

Az erőd látképe


Egy felejthetetlen estét szeretnénk varázsolni önnek Nafplion körüli éjszakai hajózással. A hajóról csodálatos látványt nyújt a domboldal tetejére épült Palomidi vár, a velencei erőd és az alatta elnyúló település. Nafplion Görögország első újkori fővárosa volt. Szűk sikátoros kis utcákban lehetőségünk nyílik sétálni, egy hangulatos tavernába betérni, esetleg egy italt elfogyasztani a kikötő egyik elegáns kávéházában, ahonnan csodálatos rálátásunk van Bourtzi szigetére, melyet börtönként használtak, majd később kaszinó és kávéház létesült ebben a várban.

A kikötő öszvérekkel


Az argoliszi öböl két történelmileg fontos szerepet betöltő szigetét ismerhetik meg ennek a kirándulásnak a keretében. Hydra ma meghatározóan a turizmusból él. Gazdag athéniak tartanak itt fenn maguknak villákat. A szigeten tilos a motoros járművek közlekedése, a szállítást így szamarakon és vízitaxin végzik. A lakott terület azonban rendkívül kicsiny, ezért a többség egyszerűen gyalog jár. Fő település a Hydrai kikötő, amely hold alakú, közepén éttermekkel, boltokkal. Innen minden irányba meredek utcácskák vezetnek felfelé a hegyoldalra. A félhold két végén erődök állnak, ágyúkkal, régen ezekkel védték a kikötőt. A félhold baloldali végén jellegzetes szélmalmok láthatók már messziről. Hydrán a görög hajóflotta múzeumát tekinthetik meg, ahol részletesen bemutatják az 1821-es török ellen vívott harcok emlékeit. Spetsesben található Bouboulina háza, aki hölgyként segítette a törökök elleni felkelést. Az ő szobrát láthatják Spetses kikötőjében. A sziget az építészeti stílusáról és a régi arisztokrácia házairól híres. Tolóból hetente többször indul hajó a két szigetre. A hajóúton gyakran előfordul, hogy delfinek kísérnek minket.