TRAVEL GREECE
Online Utazási Portál
Telefon: +36 20 6149390, +30 69 32762015, +30 69 79862450
E-mail: info@travel-greece.hu

Koronavírus/Covid-19

Utazunk Görögországba, de hogy és mi vár ránk a határon?!

A Görög kormány nyitott a turisták fogadására, de vannak feltételei, hogy biztonságossá tegyék, az oda utazok turisták tartózkodási idejét!
Ezek pedig (jelenleg 2021.05.20) a következők:
Átutazó országok (Szerbia, Bulgária) jelenleg nem támasztanak más feltételeket, mint ami szükséges a Görögországba való belépéshez.

 - oltási igazolás angol nyelven (minimum 14 nappal a 2. oltás után), elfogadott vakcinák: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca / Oxford, Novavax, Johnson + Johnson / Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm

Na itt van mindjárt egy bukfenc, mivel a plasztik kártyát amit adnak azon az első oltás dátuma van rajta….más nincs. Viszont Angolul is rajta vannak az adatok, így már segítség. Ha társítjuk azzal a dokumentummal, amit kaptunk oltáskor (papír alapú nyomtatvány, ezen a második oltás is szerepel, időponttal és a vakcina milyenségét is tartalmazza) márt tökéletes igazolást kapunk!
Változás; Kiadtak egy Angol nyelvű igazolás nyomtatványt. Ezzel a dokumentummal és a már meglévő igazolásokkal (védettségi igazolás + oltási kártyát, amit az oltáskor kaptunk) el kell menni az oltó pontra vagy a házi orvosunkhoz. Igazolások ellenőrzése után leigazolja az Angol nyelvű papírunkat is (elméletileg).

Nyomtatvány letöltése itt!

- az országba való belépéshez képest 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt angol nyelven 5 éves kor felett,
Ez különösebb gondot, nem jelet, hiszen mindenhol kiáltják Angol nyelven is.
vagy
- antitest teszt angol nyelven,
Itt már van egy kis gond! Ugye azokra gondolnak akik már át estek a betegségen, hát nem mindenkinél van  (már) antitest. Ezért talán érdemesebb egy PCR tesztet csináltatni.

illetve amire mindenkinek szüksége van:
- a görög kormány oldalán megigényelt, lehetőleg kinyomtatott (legalább 2 példányba) QR kód (PLF formátum kitöltése indulás előtt néhány nappal, https://travel.gov.gr/#/ )

Ha ezen feltételek egyikével + QR kóddal rendelkezünk, már fogadnak Görögország határán. Itt viszont szúrópróba szerinti teszteléseket végeznek (Görög kormány költségére).
Pozitív lesz a tesztünk…..ne esünk pánikba! Karantén szállodába kell mennünk az adott terület kijelölt helyére. Itt a kijelölt orvos eldönti, milyen orvosi ellátásra van szükség és újabb tesztet fog elvégeztetni. Ezt is a Görög kormány állja!
Majd a leletek megléte után, dönt az orvos és közli mi lesz a teendőnk!

Görögország területén hasonlóak az egészségügyi előírások (távolság tartás, maszkviselés stb.) mint Magyarországon. Szálláshelyek fertőtlenítése, takarítása szigorú feltételek mellet végzik (ezért nem minden esetben tudják a vendégek 14 órakor elfoglalni szálláshelyüket).
Közúton egyelőre csak a Promahonaszi és Nimpheai (görög-bolgár) határátkelőhelyen van lehetőség a belépésre. Változás; Evzonit már belépésre is tudjuk használni, igaz van idő korlát, reggel 7 és este 11 óra között fogadják a beutazokat!

 

Összes görögországi utazási ajánlatunk